×

Ostrzeżenie

JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/gmzory/ftp/images/galerie_foto/adaptacja_roj

×

Uwaga

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerie_foto/adaptacja_roj

ADAPTACJA BUDYNKU BYŁEJ SZKOŁY NA PRZYCHODNIĘ I APTEKĘ W DZIELNICY RÓJ

W budynku byłej szkoły na osiedlu Gwarków (Rój) 1 października została oddana do usług mieszkańców nowoczesna przychodnia zdrowia. Przy przychodni już w niedługim czasie zacznie działać także apteka.

Remont obiektu w całości sfinansowany z miejskiego budżetu obejmował gruntowne prace modernizacyjne i adaptacyjne wewnątrz budynku, a także nową elewację. Obok obiektu powstanie duży parking. Placówka podlega zarządowi żorskiego MZOZu.

Termin realizacji: 01.03.2010 – 16.07.2010

Opis obiektu:

przychodnia

część dla dorosłych (ok. 220 m. kw.)

2 gabinety lekarskie
gabinet lekarski bezpośrednio połączony z kabiną higieny osobistej
gabinet pielęgniark
gabinet położnej
gabinet zabiegowy połączony funkcjonalnie z punktem szczepień
2 pomieszczenia sanitarne
poczekalnia (wspólna)
pomieszczenie do przechowywania dokumentacji medycznej (wspólne)
hol wejściowy z punktem rejestracji,
część dla dzieci (182, 92 m. kw.)
gabinet lekarski (dla dzieci zdrowych) połączony bezpośrednio z gabinetem przygotowawczo-zabiegowym
gabinet lekarski (dla chorych dzieci)
wc dla dzieci
poczekalnia
osobne wejście dla dzieci zdrowych
rejestracja
węzeł sanitarny i zaplecze socjalne dla personelu
apteka – zgodnie z obowiązującymi wymogami (112 m. kw.).

 {gallery}galerie_foto/adaptacja_roj{/gallery}