Nabór na stanowisko podinspektora w Biurze Promocji, Kultury i Sportu

Trwa nabór kandydatów na wolne stanowisko podinspektora w Biurze Promocji, Kultury i Sportu w Urzędzie Miasta Żory. Jeśli jesteś kreatywny, przebojowy, potrafisz dobrze pisać i nie boisz się nowych wyzwań to oferta właśnie dla Ciebie! Nabór trwa do 16 października.

Od kandydatów wymagane jest posiadanie wyższego wykształcenia. Atutem podczas ubiegania się o stanowisko podinspektora w Biurze Promocji, Kultury i Sportu będzie: doświadczenie zawodowe związane z mediami, komunikacją, PR, marketingiem; doświadczenie w pisaniu i redagowaniu tekstów informacyjno-promocyjnych; umiejętność redagowania stron internetowych; doświadczenie w zakresie wystąpień publicznych; - znajomość języka angielskiego w stopniu zaawansowanym oraz czynne prawo jazdy kat. B.

Wśród zadań, za które będzie odpowiedzialna zatrudniona na tym stanowisku osoba znajdą się m.in.: pisanie tekstów promocyjnych i aktualizacja miejskich stron internetowych, wykonywanie zdjęć, organizacja kampanii informacyjnych i promocyjnych oraz udział w organizacji imprez i uroczystości o charakterze promocyjnym, kulturalnym, sportowym i turystycznym.

Dokumenty aplikacyjne można składać do 16 października br. w Urzędzie Miasta Żory przy al. Wojska Polskiego 25, Wydział Organizacyjny pokój 102, I piętro lub pocztą na adres Urząd  Miasta  Żory  Al.  Wojska  Polskiego  25, 44-240 Żory z dopiskiem: „Dotyczy naboru na stanowisko podinspektora w Biurze Promocji, Kultury i Sportu”

Szczegółowe informacje dostępne w Biuletynie Informacji Publicznej.

Na zdjęciu siedziba Urzędu Miasta Żory przy Alei Wojska Polskiego 25

Najnowsze:

Zasady bezpiecznego korzystania z pojazdów publicznego transportu zbiorowego

Od soboty 17 października w komunikacji miejskiej wprowadzono nowe ograniczenia obowiązujące zarówno w żółtej, jak i czerwonej strefie.

Aktualne zasady bezpieczeństwa na obiektach MOSiR Żory

Od 17 października na obiektach Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Żorach obowiązują nowe zasady bezpieczeństwa.

Ogłoszenie i oferta realizacji zadania publicznego pn. „Zaprojektuj przyszłość”

Na wniosek Towarzystwa Przyjaciół III Liceum Ogólnokształcącego im. Zbigniewa Herberta w Żorach w sprawie zlecenia realizacji zadania publicznego z pominięciem otwartego konkursu ofert, zamieszczam na okres od 19 do 26 października 2020 r. ofertę realizacji zadania pn. „Zaprojektuj przyszłość” złożoną w trybie art. 19 a ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, celem zgłaszania uwag.

Bezpłatne poniedziałki w Aquarionie ponownie zawieszone

W związku z wprowadzonymi przez rząd obostrzeniami od poniedziałku, 19 października ponownie zawieszona zostaje realizacja programu  „Bezpłatne poniedziałki dla mieszkańców” w Parku Wodnym Aquarion.

Koronawirus w Żorach – stan na 19.10.2020 r.

Informujemy, że obecnie (stan na 19.10.2020 r. godz. 10:30) w Żorach 204 osoby objęte są kwarantanną (spadek o 18 osób od piątku). Informujemy również, że od piątku potwierdzono 11 kolejnych przypadków zakażenia koronawirusem. Oznacza to, że od początku epidemii do dziś w naszym mieście potwierdzono łącznie 909 przypadków zarażenia, a liczba aktywnych przypadków to obecnie 50. Od piątku w naszym mieście przybyło 2 ozdrowieńców, łącznie wyzdrowiało 848 osób. Liczba zgonów nie zmieniła się - z powodu koronawirusa zmarło 11 mieszkańców Żor.

Informacja odnośnie RODO
Szanowni Czytelnicy, Podstawa prawna: Art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE z dnia 27 kwietnia 2016r. (Dz. Urz. UE Nr 119) (RODO). W związku z powyższym zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO z dnia 27 kwietnia 2016 roku informujemy, że: administratorem Państwa danych osobowych przetwarzanych w Urzędzie Miasta Żory jest Prezydent Miasta Żory, Al. Wojska Polskiego 25, 44-240 Żory, tel. 32 4348200, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. W Urzędzie Miasta Żory wyznaczono Inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się przez: email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 32 43 48 133 Stosujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne pokrewne technologie, które mają na celu: zapewnienie bezpieczeństwa podczas korzystania z naszych stron, ulepszenie świadczonych przez nas usług poprzez wykorzystanie danych w celach analitycznych i statystycznych oraz poznanie Państwa preferencji na podstawie sposobu korzystania z naszych serwisów. Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Państwa przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Państwa urządzenia. Dane osobowe mogą być udostępniane organom państwowym na ich żądanie na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa, lub innym osobom i podmiotom współpracującym- tj. podwykonawcom świadczącym na naszą rzecz usługi, w szczególności usługi informatyczne, prawne, inne usługi pomocnicze (na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych). Państwa dane osobowe będą przetwarzane do czasu wycofania zgody, a w przypadku zbierania danych dla celów dokonywania analiz i badań statystycznych do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z Inspektorem ochrony danych. Posiadają Państwo prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących naruszałoby przepisy RODO z dnia 27 kwietnia 2016 roku. Dane osobowe zbierane są w ramach korzystania z usług, ze stron internetowych oraz zapisywanych w plikach cookies. Zostałem/am zapoznany/a z pouczeniem dotyczącym z prawa dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Przyjmuję do wiadomości, że mogę w dowolnym momencie wycofać tę zgodę. Wycofanie przeze mnie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie mojej zgody przed jej wycofaniem.